Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

20.04.2016

Ο 16χρονος που έγινε πλούσιος φτιάχνοντας εφαρμογές

Η ιστορία του νεαρού που έχει το δικό του διαμέρισμα στο Μανχάταν

Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της δικής του εταιρείας, ζει σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν και η καθημερινότητά του είναι πολύ διαφορετική από των νέων της ηλικίας του. Το όνομά του είναι Ben Pasternak και είναι επιχειρηματίας σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Ο νεαρός Ben είναι ο ιδρυτής της Flogg μιας νέας εφαρμογής που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των Tinder και eBay η οποία βοηθάει τους έφηβους να πουλάνε τα πράγματα που δεν θέλουν ή δεν χρειάζονται πια. Μεταφορτώνοντας εύκολα και απλά φωτογραφίες η εφαρμογή – η οποία λανσαρίστηκε πριν από λίγες μέρες και αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία – καθιστά την αγορά και την πώληση αντικειμένων εντός του κοινωνικού δικτύου ενός ατόμου τόσο απλή σύροντας ουσιαστικά προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά.

megisastabn2

Ο 16χρονος Ben, ο οποίος είναι από το Σίδνεϊ, είχε ήδη δει δύο εφαρμογές του να αγγίζουν το νούμερο ένα στο App Store της Apple, αποφέροντας του πάρα πολύ μεγάλα έσοδα, πριν του έρθει η ιδέα για το Flogg. Το πρώτο του παιχνίδι, το Impossible Rush, είχε «κατέβει» πάνω από 1,3 εκατομμύρια φορές, σύμφωνα με το Yahoo! Finance. Όχι και άσχημα για κάτι που σχεδίασε ενώ βαριόταν την ώρα του μαθήματος στην τάξη όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύντομα επενδυτές από τη Silicon Valley χτύπησαν την πόρτα του και όλα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους. Ωστόσο οι γονείς του ήθελαν πρώτα να τελειώσει το σχολείο και να πάει στο πανεπιστήμιο ενώ σκέφτονταν ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσει να βγάλει μόνος του χρήματα από τις εφαρμογές που φτιάχνει πιστεύοντας ότι μια εταιρεία δεν θα πλήρωνε ένα 16χρονο.

megisastabn3

Πάντως, ο 16χρονος δεν είναι το μόνο επιχειρηματικό μυαλό της οικογένειας καθώς αυτοδημιούργητος και με μεγάλη περιουσία ήταν επίσης ο παππούς του και ο προπάππους του. Μόλις ένα χρόνο μετά την επιτυχία της πρώτης του εφαρμογής που έφτασε στην κορυφή ο Ben έβαλε τον επόμενο στόχο, έφυγε από το σχολείο που πήγαινε και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Ξοδεύει καθημερινά 14-16 ώρες δουλεύοντας με μια ομάδα νεαρών όλοι περίπου στα 20.

megisastabn5

 

Ο έφηβος μεγιστάνας παραδέχεται πως δεν είναι και τόσο εύκολο να ζει μόνος του και κατά τ’ άλλα του αρέσει να κάνει ο,τι κάνουν και τα άλλα παιδιά της ηλικίας του στον ελεύθερο χρόνο του. Μάλιστα όπως λέει χαρακτηριστικά «το να έχεις μια δικιά σου εταιρεία είναι μερικές φορές τόσο βαρετό όσο μια μέρα στο σχολείο». «Στην αρχή της σύστασης της εταιρείας είχαμε πολλή δουλειά με τους δικηγόρους. Ήταν αρκετά βαρετό. Είναι κάπως σαν να κάνεις εργασία του σχολείου στο σπίτι» λέει απολαμβάνοντας βέβαια την επιτυχία των δημιουργημάτων του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459