Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

16.06.2018

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ποστάρετε στο facebook

Προσοχή σε αυτά που μοιράζεστε με τους διαδικτυακούς σας φίλους

Η ιδιωτικότητα είναι σπάνια τη σήμερον ημέρα, δεδομένου ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ενώ ο τρόπος που τα χειριζόμαστε, συχνά, δεν είναι κατάλληλος. Ωστόσο υπάρχουν κάποια προσωπικά στοιχεία τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε να μοιραζόμαστε με τους διαδικτυακούς μας φίλους.

Για τον λόγο αυτό πριν αποφασίσετε να πατήσετε το κουμπί της κοινοποίησης, βεβαιωθείτε πρώτα ότι δεν περιέχει η δημοσίευσή σας κάτι από τα παρακάτω.

Το σπίτι σας και τη διεύθυνση της δουλειάς σας

Μπορεί να είστε από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν άγνοια κινδύνου, ωστόσο καλό θα ήταν να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι υπάρχουν παγίδες στον κόσμο του διαδικτύου. Δεν είναι αδύνατο κάποιος να σας παρακολουθήσει και να εισβάλλει σε ανύποπτο χρόνο στους προσωπικούς σας χώρους.

Πρόσφατες φωτογραφίες παιδιών

Μπορεί από την πλευρά σας οι προθέσεις ανεβάζοντας φωτογραφίες παιδιών να είναι αγνές, παρόλα αυτά υπάρχουν επιτήδειοι που σκοπεύουν να τις χρησιμοποιήσουν για άλλους σκοπούς. Καλό θα ήταν λοιπόν να αποφύγετε μια τέτοια ανάρτηση.

Πληροφορίες που αφορούν κάποιο ταξίδι

Ο ενθουσιασμός σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι μεγάλος και συχνά επηρεασμένοι απ’αυτό ανεβάζετε αρκετές λεπτομέρειες για την επόμενη εξόρμησή σας. Don’t do it! Υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να παρακολουθεί ποιές μέρες και ώρες λείπετε από το σπίτι σας και να κάνει έφοδο. Δεν θα σας άρεσε φαντάζομαι, γυρνώντας από τις διακοπές σας να αντικρίσετε ένα ”βομβαρδισμένο” σπίτι, ούτε όμως και να λείπουν από αυτό τα πολύτιμα προσωπικά σας αντικείμενα.

Στοιχεία που σχετίζονται με τους κωδικούς πρόσβασης

Οι απαντήσεις που δίνετε σε ερωτήσεις για την προστασία του ιδιωτικού σας λογαριασμού στα social media, καλό θα ήταν να μην γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό. Κάποιος λοιπόν που γνωρίζει το όνομα του πρώτου σας κατοικίδιου, την ημερομηνία που παντρευτήκατε αλλά και τη γειτονιά που μεγαλώσατε δεν είναι αδύνατο να καταφέρει να ”σπάσει” τους προσωπικούς σας κωδικούς.

Φωτογραφίες από προσωπικές σου στιγμές

Είμαστε σίγουροι ότι φωτογραφίες τέτοιας φύσεως δεν ανεβάζετε στους προσωπικού σας λογαριασμούς σε facebook, instagram και twitter. Είναι όμως εξίσου κακή ιδέα να τις μοιράζεστε με κάποιον στέλνοντάς σχετικό μήνυμα στο messenger.

Ο αριθμός της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας και διάφορες οικονομικές πληροφορίες

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που δημοσιεύουν φωτογραφίες με τις πιστωτικές τους κάρτες. Ας ελπίσουμε ότι εσείς δεν συγκαταλέγεστε σε αυτούς και κατανοείτε τους κινδύνους. Ωστόσο ακόμα και συζητήσεις σχετικά με την τράπεζα στην οποία διαθέτετε λογαριασμό και το μηνιαίο εισόδημα σας θα πρέπει να μένουν μακριά από το διαδίκτυο.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459