Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

14.01.2020

Οκτώ αντικείμενα που μπορεί να κάνουν το Wi-Fi σας να μην έχει καλό σήμα

Έχει όλους μας κάποια στιγμή εκνευρίσει μία κακή σύνδεση στο internet. Κάποιες φορές το πρόβλημα οφείλεται σε λανθασμένες ρυθμίσεις του router και άλλες φορές στον ίδιο τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου. Πολλές φορές όμως το πρόβλημα το δημιουργούν αντικείμενα και έπιπλα που έχουμε στο σπίτι μας και βρίσκονται πολύ κοντά στο router ή στους υπολογιστές μας.

Στο άρθρο της Bright Side αναφέρονται 8 αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας τα οποία και χαρακτηρίζει ως “κύριους εχθρούς” του WiFi. Στο τέλος του άρθρου δε, θα βρείτε και συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να αποφύγετε μία “κακή” σύνδεση.

1. Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα

Το μέταλλο είναι ένας αγωγός, που σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια. Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει την εξάπλωση των κυμάτων αυτών. Εάν θέλετε η σύνδεση στο Internet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δρομολογητή μακριά από μέταλλο.

2. Τοίχοι από τούβλο και πέτρα

Ορισμένοι τύποι τοίχων εμποδίζουν το σήμα WiFi. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που εμποδίζουν μια αξιόπιστη σύνδεση είναι το μάρμαρο, το τσιμέντο, το σκυρόδεμα, ο σοβάς και το τούβλο. Αυτό εξηγεί γιατί στα διώροφα σπίτια, οι άνθρωποι έχουν συνήθως μια πολύ αδύναμη σύνδεση στο internet σε έναν από τους ορόφους. Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το δρομολογητή σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους.

3. Καθρέπτες

Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας στον καθρέφτη αντανακλά επίσης το σήμα που απελευθερώνεται από το δρομολογητή. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί ως ασπίδα, κάνοντας τη σύνδεση στο Internet να αναπηδά. Όταν είναι κοντά στον δρομολογητή, μπορεί να κάνει την ένταση του σήματος πιο αργή και ασταθή.

4. Ψυγεία και πλυντήρια ρούχων

Κατά γενικό κανόνα, οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν σωλήνες που κυκλοφορούν νερό δεν είναι πολύ φιλικές προς το σήμα WiFi. Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

5. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν επίσης να είναι η αιτία ενός αδύναμου σήματος WiFi στο σπίτι. Το μαγνητικό πεδίο τους αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα που εκπέμπει ο δρομολογητής σας. Κατά την περίοδο των εορτών, προσπαθήστε να κρατήσετε το δρομολογητή μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

6. Συσκευές ενδοεπικοινωνίας

Αυτές οι συσκευές παράγουν παρεμβολές 2,4 GHz, το ίδιο με το WiFi. Όταν 2 ή περισσότερες συσκευές μεταδίδουν την ίδια συχνότητα, χρησιμοποιούν τον αέρα για να στείλουν τα δεδομένα τους αντί να μεταδίδουν κύματα, όπως στην περίπτωση ασύρματης σύνδεσης. Αν και τα baby monitors συνήθως απαιτούν μια σωστή σύνδεση με ένα δίκτυο, αποφύγετε να τις τοποθετείτε πολύ κοντά στο δρομολογητή.

7. Drones

Τα drones λειτουργούν επίσης στα 2,4 GHz, αλλά δεν παράγουν όλα τα μοντέλα αυτή την παρεμβολή. Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για να λειτουργήσει το κάθε μοντέλο.

8. Φούρνοι μικροκυμάτων

Αυτή είναι άλλη μία συσκευή που έχει φάσμα συχνοτήτων παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το WiFi. Αν έχετε το δρομολογητή σας κοντά σε έναν, σηκώστε το σε ένα σημείο που είναι υψηλότερο από το επίπεδο του φούρνου μικροκυμάτων. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει ο φούρνος μικροκυμάτων στη σύνδεση.

Bonus: Πώς να βελτιώσετε τη σύνδεση WiFi

Υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να βελτιώσετε τη σύνδεση του διαδικτύου στο σπίτι. Έχετε υπόψη σας αν αντιμετωπίζετε συχνά κακό σήμα:

  1. Με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, επιλέξτε μια κατάλληλη θέση για να τοποθετήσετε το δρομολογητή σας.
  2. Διατηρήστε το δρομολογητή σας ενημερωμένο (updated).
  3. Πάρτε μια πιο ισχυρή κεραία.
  4. Κρυπτογραφείτε το WiFi σας και προστατεύστε τον με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, τον οποίο δεν μπορεί να μαντέψει κάποιος εύκολα.
  5. Αγοράστε έναν ενισχυτή WiFi, επίσης γνωστό ως WiFi extender.
  6. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο τις τελευταίες και πιο σύγχρονες τεχνολογίες WiFi.
  7. Οι ευρυζωνικές ζώνες που λειτουργούν στα 5 GHz προσφέρουν συνήθως πολύ πιο γρήγορη σύνδεση από άλλες, επειδή το κανάλι είναι λιγότερο κατειλημμένο από τη ζώνη 2,4 GHz.
  8. Επαναφέρετε (reset) το δρομολογητή, ακόμα κι αν ακούγεται σαν ένα κλισέ. Αυτή η ενέργεια θα διαγράψει τη μνήμη του και θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε ενημερώσεις.

Η εικονογράφηση έγινε από την Natalia Tylosova για το BrightSide.me

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459