Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

24.09.2016

Το Adblock Plus φέρνει πίσω τις “αποδεκτές” διαφημίσεις

Όλοι γνωρίζουμε το δημοφιλές λογισμικό Adblock Plus, το οποίο μπλοκάρει κάθε διαφήμιση στον browser, ώστε να σερφάρουμε ανενόχλητοι. Η ίδια εταιρία πίσω από το Adblock Plus, προωθεί μια νέα υπηρεσία, η οποία θα φέρει πίσω τις διαφημίσεις στην οθόνη.

Αντί να συνεχίσει να αποκλείει κάθε διαφήμιση από τον browser, ο λόγος για τον οποίο έγινε το λογισμικό διάσημο, το Adblock Plus ελπίζει να αντικαταστήσει τις μεγάλες, άσχημες και ενοχλητικές διαφημίσεις, με κάποιες άλλες λιγότερο ενοχλητικές.

Αυτό θα το υλοποιήσει με την δημιουργία ενός Ad Marketplace, με το οποίο θα επιτρέπει σε blogs και websites να επιλέξουν «αποδεκτές» διαφημίσεις για τον ιστότοπό τους. Κάνοντας αυτό, όταν κάποιος χρήστης επισκεφτεί την σελίδα τους και έχει ενεργοποιημένο το Adblock Plus, θα δει τις συγκεκριμένες «αποδεκτές» διαφημίσεις.

Το marketplace είναι μια προέκταση του προγράμματος Acceptable Ads, της Adblock Plus το οποίο τρέχει από το 2011. Εάν κάποια εταιρεία πλήρωνε συγκεκριμένο αντίτιμο, μπορούσε να ξεμπλοκάρει τις διαφημίσεις της για να φαίνονται και σε χρήστες που χρησιμοποιούν το Adblock Plus. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε από τότε περιορισμένη εφαρμογή, αφού εκτός από το να πληρώσεις την Adblock, έπρεπε να συνεργαστείς μαζί τους για να καταστήσεις τις διαφημίσεις «αποδεκτές».

Η Adblock Plus ελπίζει ότι με το νέο marketplace θα υπάρξει μεγάλη εξάπλωση στην χρήση των «αποδεκτών» διαφημίσεων. Καμία από αυτές τις διαφημίσεις δεν θα κάνει tracking τον χρήστη από site σε site και θα είναι περιορισμένες όσον αφορά στο μέγεθος και την τοποθέτηση μέσα στο site.

Οι εκδότες θα κρατούν το 80% των εσόδων από τις διαφημίσεις, με το υπόλοιπο 20% να διαμοιράζεται στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Η Adblock Plus θα λαμβάνει περίπου 6% από τα συνολικά έσοδα. Παρόλα αυτά οι εκδότες δεν φαίνονται να είναι αρκετά ευχαριστημένοι, καθώς οι συγκεκριμένες διαφημίσεις θα έχουν περιορισμένη δυνατότητα για κέρδος, σε σχέση με τις παλιές οι οποίες θα ήταν μεγαλύτερες και τοποθετημένες σε καλύτερα σημεία.

Το Ad marketplace ξεκινάει σήμερα σε beta λειτουργία, με την full λειτουργία του να αναμένεται αργότερα αυτό τον χρόνο.

Δείτε το video:

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459