Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

25.07.2016

Κυκλοφόρησαν για δοκιμές τα πρώτα δείγματα Zen Core CPUs της AMD

Όπως κάθε νέα τεχνολογία για να μπορέσει να κυκλοφορήσει «έτοιμη» στην αγορά, περνάει από μια διαδικασία δοκιμών. Στο δρόμο για το τελικό στάδιο, λοιπόν, της κατασκευής των Zen Core CPU, εστάλησαν σε διάφορους δοκιμαστές δείγματα για να τα αξιολογήσουν, διαρρέοντας πληροφορίες γι’ αυτά.

Κατά το τέλος του έτους, στο τελευταίο τρίμηνο, η AMD σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη νέα αρχιτεκτονική της, Zen Core, με το νέο socket ΑΜ4 και οι δοκιμές για να διορθωθούν και τα τελευταία bug είναι στο τελικό τους στάδιο. Οι επεξεργαστές που πληροφορηθήκαμε είναι τέσσερις στο σύνολο. Οι δύο είναι 4 και 8 πυρήνων και οι άλλοι δύο 24 και 32 πυρήνων, που πληροφοριακά, είναι αποκλειστικά για server και δεν είναι χρήσιμοι για ένα απλό οικιακό υπολογιστή.

Οι δύο πρώτοι επεξεργαστές θα κυκλοφορήσουν με την κωδική ονομασία Summit Ridge και θα είναι 4 πυρήνων με 8 νήματα και 8 πυρήνων με 16 νήματα. Το Cache του πρώτου θα είναι στα 2MB για το L2 και 8ΜΒ για το L3, ενώ του δεύτερου θα είναι 4ΜΒ και 16ΜΒ αντίστοιχα. Η θερμική τους κατανάλωση θα είναι στα 65watt για τον 4πύρηνο και 95watt για τον οκταπύρηνο. Συγκριτικά, ο Core i7-6700K της Intel καταναλώνει μόνο 4watt λιγότερα από ό,τι ο 4πύρηνος των 8 νημάτων της AMD.

amd-am4-core

Η ισχύς τους θα είναι στα 2.8GHz με το turbo core να φτάνει ως 3.2GHz, μεγέθη που επιτρέπουν τη χαμηλή κατανάλωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Κι αν αυτό μοιάζει με θαύμα για την AMD, το μεγαλύτερο νέο είναι ότι σε κατάσταση αναμονής οι επεξεργαστές χρονίζονται στα 550MHz με κατανάλωση 2.5watt για τον 4πύρηνο και 5watt για τον 8πύρηνο. Ραγδαία πτώση συγκριτικά με τους FX που ακόμα και σε κατάσταση αναμονής έφταναν και τα 30watt κατανάλωσης. Και πάλι συγκριτικά με τον Core i7-6700K που είναι στα 3.5watt, η βελτίωση είναι σημαντική και αξιοσημείωτη και ίσως υπάρχει και περιθώριο βελτίωσης. Άλλωστε είναι πρώτη γενιά Zen Core και περιμένουμε τη δεύτερη Zen+ Core μετά το 2017.

Λίγες μόνο εβδομάδες από την περίοδο κυκλοφορίας των νέων επεξεργαστών της AMD, τα νέα μοιάζουν πολύ καλά και περιμένουμε τις εξελίξεις, αλλά και όποιες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει.

πηγή: pcgamesn

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459