Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

09.09.2016

Apple Campus 2: Νέο video από το «διαστημικό» αρχηγείο της Apple

Το Apple Campus 2 ή «spaceship» όπως έχουμε συνηθίσει να το αποκαλούμε λόγω του στρογγυλού σχήματος που θυμίζει διαστημόπλοιο, είναι το τεράστιο project της Apple, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες και θα στεγάσει τα κεντρικά της γραφεία.

Ένα νέο video τραβηγμένο από τον Matthew Roberts με τη βοήθεια drone μας δείχνει την πρόοδο που έχει κάνει η Apple στο τεράστιο εργοτάξιο που έχει στήσει στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Τα γραφεία αναμένεται να είναι έτοιμα αρχές του 2017 και θα στεγάσουν 13.000 εργαζόμενους σε συνολική έκταση 260.000 τ.μ. Αποτελούνται από 4 ορόφους που θα στεγαστούν γραφεία, τμήμα έρευνας, εστιατόρια, ένα τεράστιο θέατρο και άλλα. Το Apple Campus 2 θεωρείται θαύμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και το συνολικό κόστος κατασκευής αναμένεται να φτάσει στα 5 δισ. δολάρια. Η Apple αναφέρει ότι η στέγη είναι η μεγαλύτερη του είδους της, έχει βάρος 80 τόνων, διάμετρο 42 μέτρων, είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και αποτελείται από 44 πάνελ. Η στέγη κατασκευάστηκε πλήρως στο Ντουμπάι και μεταφέρθηκε στο Κουπερτίνο.

Στον περιβάλλοντα χώρο η Apple θα βάλει χιλιάδες δέντρα για να δημιουργήσει ένα τεράστιο πάρκο-δάσος, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του δεν θα είναι προσβάσιμο στο κοινό. Σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος με μεθόδους όπως για παράδειγμα το να χρησιμοποιούν οι τουαλέτες ανακυκλωμένο νερό και ηλιακά πάνελ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων.

Δείτε το video:

 

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459