Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

06.09.2016

Δείτε το πρώτο trailer ταινίας με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης

Το πρώτο «cognitive movie trailer» για το θρίλερ «Morgan» δημιούργησε η 20th Century Fox σε συνεργασία με την ΙΒΜ Research, αξιοποιώντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική, σε πρώτη φάση το σύστημα της ΙΒΜ «εκπαιδεύτηκε» έτσι ώστε να κατανοεί το θέμα, μέσω τεχνικών machine learning και πειραματικών ΑΡΙ, «διδασκόμενο» από 100 τρέιλερ ταινιών τρόμου.

Στη συνέχεια στο σύστημα δόθηκε η πλήρης ταινία, και ακολούθησε παρακολούθησή της και επιλογή 10 στιγμών που ήταν οι ιδανικές «υποψήφιες» για το τρέιλερ. Στην όλη διαδικασία συμμετείχε και άνθρωπος ειδικός στην παραγωγή ταινιών της ΙΒΜ, που συνέθεσε τις επιλεγείσες εικόνες έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα τρέιλερ με συνάφεια.

Η δημιουργία του τρέιλερ του «Morgan» διήρκεσε περίπου 24 ώρες, με το σύστημα να παρέχει στον μοντέρ έξι λεπτά ταινίας από ένα σύνολο 90 λεπτών.

Το «Morgan» σκηνοθετεί ο Λουκ Σκοτ, γιος του Ρίντλεϊ Σκοτ και έχει τεχνολογική θεματολογία, καθώς έχει να κάνει με ένα τεχνητά βελτιωμένο μέσω νανοτεχνολογίας ανθρώπινο υβρίδιο.

Δείτε το trailer και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459