Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

28.09.2016

Επανάσταση στην τεχνολογία φέρνει η Huawei με την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος

Η εταιρεία εστιάζει στη λεπτομέρεια και την καινοτομία

Η Huawei συνεχίζει ακάθεκτη να εισάγει νέα δεδομένα στον χώρο της τεχνολογίας κινητών. Τα νέα P9, P9 lite και P9 Plus, με τους πιο γρήγορους και ακριβείς αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος, γι’ άλλη μία φορά αποδεικνύουν ότι η εστίαση στη λεπτομέρεια και την καινοτομία αποτελεί το κλειδί για την ικανοποίηση του καταναλωτή.

Η Huawei δεν επαναπαύεται στην ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών λύσεων, αλλά βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων τεχνολογιών. Με γνώμονα αυτή τη φιλοσοφία, η έρευνα που διεξήχθη το 2014 οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου Android smartphone, Ascend Mate 7, που διέθετε αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η καινοτομία αυτή έφερε την επανάσταση στην προσέγγιση των βιομετρικών συστημάτων ασφαλείας σε smartphones, κάνοντας κατά 80% πιο γρήγορο το ξεκλείδωμα της συσκευής σε σύγκριση με άλλες μεθόδους που απαιτούν μετακίνηση του δακτύλου πάνω από τον αισθητήρα, προσφέροντας στον χρήστη ασύγκριτη ευκολία στη διαχείρισή του.

p9all3

Μέσα στο 2016, η Huawei, έπειτα από συνεχή προσπάθεια για να ενισχύσει την εμπειρία του καταναλωτή, προσφέρει βιομετρικές λύσεις που φέρνουν καινούργια δεδομένα στην κατηγορία των smartphones.

Μηχανισμοί ανάγνωσης νέας γενιάς, βασισμένοι πάνω σε 3D σαρώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων σε τηλέφωνα από την οικογένεια του P9, παρουσιάζουν απίστευτη ταχύτητα και μοναδική ακρίβεια, καθιστώντας το ξεκλείδωμα της συσκευής ακόμα πιο γρήγορο, έτσι ώστε να μειώσουν το ρίσκο κάποιου λάθους, το οποίο απαιτεί επαναλαμβανόμενες σαρώσεις.

Η πρώτη καινοτομία που εισάγει η Huawei, είναι η τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος της συσκευής. Έτσι, αποφεύγονται πολλά προβλήματα όπως η αναγκαία κάμψη του δακτύλου που συχνά είναι άβολη και η οποία ωθεί τον χρήστη να αλλάξει τη λαβή, με επαπειλούμενο κίνδυνο την πτώση του κινητού από τα χέρια του.

Επίσης, η αναγκαιότητα να χωρέσει ο αισθητήρας κάτω από την οθόνη κάνει την εμφάνιση του κινητού λιγότερο ελκυστική. Στα P9, P9 lite και P9 Plus, ο αισθητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής βοηθώντας το κράτημα να διατηρείται σταθερό. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, η γωνία τοποθέτησης του δακτύλου γίνεται πιο εύκολη, ενισχύοντας την ακρίβεια της σάρωσης και ασφαλίζοντας το κινητό από τυχαία αγγίγματα.

Οι μηχανισμοί ανάγνωσης της οικογένειας του P9, η 3D σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, γίνεται σε 4 ταυτόχρονα στάδια. Το πρώτο, αφορά στον εντοπισμό του δαχτυλικού αποτυπώματος, το δεύτερο, στην αναζήτηση και την πιστοποίηση των χαρακτηριστικών του αποτυπώματος και το τρίτο είναι η εύρεση απόκλισης από τα χαρακτηριστικά.

Το τέταρτο στάδιο είναι η σάρωση του βάθους μεταξύ των ραβδώσεων, που βοηθά στη δημιουργία τρισδιάστατης εικόνας τους και εξ αυτού του λόγου αποκλείεται η χρήση πλαστού δακτυλικού αποτυπώματος .

Ο αισθητήρας Next FPC 1021 χρησιμοποιεί έναν πίνακα 160×160 pixel που διαβάζει τις πληροφορίες των δακτυλικών αποτυπωμάτων σε 256 αποχρώσεις του γκρι, ενώ άλλες ανταγωνιστικές συσκευές χρησιμοποιούν πίνακες με 88×88 ή 54×114 pixel το πολύ, οι οποίοι παρέχουν όχι μόνο πολύ χαμηλότερη ανάλυση, αλλά ακρίβεια αναγνώρισης σημαντικά χειρότερη, εξαιτίας της σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μικρότερο βάθος.

Επιπλέον, ο FPC 1021 είναι απίστευτα ανθεκτικός σε εξωτερικές συνθήκες, όπως το τρίψιμο, το γδάρσιμο και η υγρασία. Απαιτεί ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας (εξοικονόμηση μπαταρίας), που αποτελεί ρεκόρ για τα υπάρχοντα δεδομένα και λειτουργεί με την ίδια ακρίβεια, ανεξάρτητα από το αν το δάκτυλο είναι υγρό ή στεγνό.

Ο μηχανισμός ανάγνωσης που χρησιμοποιείται στα κινητά της Huawei είναι ο πιο γρήγορος της αγοράς. Σε αντίθεση με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα, όπου η διαδικασία σάρωσης και αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος απαιτεί 1.5-1.7 δευτερόλεπτα, το P9 χρειάζεται λιγότερο από 0.5 δευτερόλεπτα!

Η χρήση των 4 επιπέδων αναγνώρισης και υψηλής ευκρίνειας των 3D αισθητήρων σάρωσης βοηθά στην επίτευξη απίστευτης ακρίβειας και σιγουριάς.

Ο μηχανισμός ανάγνωσης στο P9 μπορεί μόνο στο 1% των περιπτώσεων να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, ποσοστό που είναι 3 φορές μικρότερο αντίστοιχων περιπτώσεων από κάθε άλλο smartphone.

Λόγω της γρήγορης και αξιόπιστης ταυτοποίησης των δακτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη, η πρόκληση προβλήματος στις αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης μπόρεσε να αποφευχθεί, χωρίς να υπάρχει ανάγκη το τηλέφωνο να ενεργοποιείται από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Αυτό βοηθά την μπαταρία να είναι πάντα φορτισμένη όταν ο μηχανισμός ανάγνωσης ενός αχρησιμοποίητου τηλεφώνου αγγίζεται από άλλο αντικείμενο, με ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του ανθρώπινου δακτύλου.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στους ανιχνευτές δακτυλικών αποτυπωμάτων συνοδεύεται με εκλεπτυσμένο λογισμικό που σας επιτρέπει να επωφεληθείτε των μοναδικών δυνατοτήτων τους.

Οι χρήστες των P9, Ρ9 Plus και Ρ9 lite μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ανιχνευτές δακτυλικών αποτυπωμάτων, επίσης, για να απαντούν σε κλήσεις, να περιηγηθούν μέσα στις φωτογραφίες, να απελευθερώσουν το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής ή και να απενεργοποιήσουν την αφύπνιση.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459