Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

13.06.2016

Firefox: Ξεπερνά τους browser της Microsoft για πρώτη φορά σε ποσοστό χρηστών

Ο Firefox για πρώτη φορά στην ιστορία του καταφέρνει να περάσει σε ποσοστό χρηστών τους browsers της Microsoft, οι οποίοι είχαν εδραιωθεί εδώ και καιρό στη δεύτερη θέση, πίσω από το βασιλιά Google Chrome.

Συγκεκριμένα ο Firefox σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχει το 15,6% της αγοράς των desktop browser και αυτή η μέτρηση αφορά τον Απρίλιο του 2016. Η διαφορά από τους browser της Microsoft, Internet Explorer & Edge είναι οριακή, μόλις 0,1% μιας και οι browser της Microsoft κατέχουν το 15,5% της αγοράς. Παρόλα αυτά είναι ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί.

Όσον αφορά τον browser της Google, διαθέτει όχι μόνο την πρώτη θέση, αλλά και με τεράστια διαφορά η οποία του δίνει το περιθώριο να μην απειλείται στο άμεσο μέλλον μιας και τον ίδιο μήνα κατείχε το 60,5% της αγοράς. Όλοι οι υπόλοιποι browser συγκέντρωσαν το 8,4% της αγοράς, ποσοστό που κρατούν σταθερά τους τελευταίους μήνες δείχνοντας ότι έχουν πιστούς «φίλους».

Τα νούμερα αυτά προέρχονται από τη StatCounter και θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστα. Ο επικεφαλής της StatCounter, Aodhan Cullen, σημείωσε ότι η Microsoft είναι πιθανόν να δει τα ποσοστά της να αυξάνονται το επόμενο διάστημα ως αποτέλεσμα της αύξησης των εγκαταστάσεων Windows 10 τα οποία και ενσωματώνουν τον Edge, κάτι όμως που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

desktop-browser-apr-2016-570

πηγή: arstechnica

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459