Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

17.11.2017

Firefox Quantum: Κυκλοφόρησε ο ανανεωμένος browzer της Mozilla

Firefox Quantum: Ο ανανεωμένος web browser της Mozilla με web engine Quantum είναι πλέον διαθέσιμος σε όλους.

O Firefox Quantum (Firefox 57) υπόσχεται διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του, λιγότερη κατανάλωση μνήμης RAM κατά 30% σε σχέση με τον Google Chrome καθώς και ταχύτερη εναλλαγή καρτελών.

To “μυστικό” βρίσκεται στην χρήση όλων των πυρήνων της CPU σας. Οι περισσότεροι web browser δεν είναι “γραμμένοι” με κώδικα που αξιοποιεί όλους τους πυρήνες του υπολογιστή σας. O Firefox Quantum στοχεύει στην αξιοποίηση αυτών, κάτι το οποίο τεχνικά τον κάνει τον γρηγορότερο web browser στην αγορά. Ωστόσο στην πράξη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά καθώς η απόδοση εξαρτάται επίσης από την ταχύτητα της Internet σύνδεση σας και την ισχύ του υπολογιστή σας.

Επιπλέον ο Firefox Quantum όσον αφορά το design έχει έναν νέο πιο minimal σχεδιασμό και νέα ενσωματωμένα εργαλεία που δεν χρειάζονται εγκατάσταση από third party υπηρεσίες, όπως η λήψη screenshots, η υπηρεσία Pocket για αποθήκευση ιστοσελίδων και ένα νέο library που έχει συγκεντρωμένη όλη την δραστηριότητα του χρήστη. Μια ακόμη σημαντική προσθήκη είναι η επιλογή Tracking Protection η οποία αποκλείει αιτήματα για ηλεκτρονική παρακολούθηση χρηστών, λειτουργεί προεπιλεγμένα σε παράθυρο Private Browsing και σύμφωνα με την Mozilla μειώνει το χρόνο φόρτωσης κατά 44%. Δώστε προσοχή σε κάποια extensions όπου υπάρχει ασυμβατότητα καθώς θα δουλεύουν πλέον μόνο τα WebExtensions και όχι τα legacy.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα του Project Photon, μιας ερευνητικής πρωτοβουλίας αφιερωμένη στη συλλογή των απαιτήσεων που έχουν οι χρήστες από έναν browser με στόχο την βελτίωση του.

Μπορείτε να τον κατεβάσετε από το official site της Mozilla.

Όσον αφορά τους Android users, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε για το official release. Παρ’ όλα αυτά η beta version βρίσκεται στο Play Store και μπορείτε να την κατεβάσετε.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459