Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

24.09.2016

Edward Snowden: “Μην χρησιμοποιείτε το Goole Allo”

Το Google Allo είναι το νέο έξυπνο messaging app με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τον Μάιο και ξεκίνησε να είναι διαθέσιμο πριν από λίγα 24ωρα. Στόχος της Google είναι να αλλάξει τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε σήμερα.

snowden-570

Ποια είναι όμως η γνώμη του Edward Snowden, του πρώην υπαλλήλου της NSA που αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών; Ο Snowden είναι απόλυτα ξεκάθαρος απευθυνόμενος προς τους χρήστες του Allo προτρέποντάς τους να το σβήσουν από το κινητό.

untitled-1

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Snowden αποκαλεί το app ως «Επιτήρηση της Google» και μας καλεί να μην το χρησιμοποιήσουμε. Όταν ανακοίνωσε το Allo η Google είχε διαβεβαιώσει ότι η εφαρμογή θα αποθηκεύει τα δεδομένα μόνο παροδικά, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνομιλίες δεν θα μένουν στους servers της Google για πάντα. Επίσης, τόνισε ότι όλα τα δεδομένα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα οδηγούν στον αποστολέα τους.

Ωστόσο, μιας και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, το νέο feature χρειάζεται να διαβάζει τα μηνύματα του χρήστη για να μαθαίνει. Εάν το Assistant τα διαβάζει, σημαίνει ότι η Google μπορεί να τα διαβάσει, άρα μπορεί να υποχρεωθεί από τον νόμο να τα δείξει σε υπηρεσίες όπως NSA, FBI κλπ. Το περιεχόμενο μεταφέρεται μέσω HTTPS secure connection, που σημαίνει ότι πιθανότατα οι hackers δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τις παραπάνω υπηρεσίες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Allo διαθέτει Incognito Mode, που χρησιμοποιεί παρόμοιες μεθόδους κρυπτογράφησης με άλλα apps, αλλά όχι by default.

Η επίσημη απάντηση της Google:

«Μπορείτε να διαγράψετε μηνύματα ή και ολόκληρες συνομιλίες στο Allo. Επίσης, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να συνομιλείτε σε incognito mode, όπου τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα end-to-end, και να θέτετε ένα χρονοδιακόπτη για αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων στη συσκευή σας και στη συσκευή του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε σε μία προκαθορισμένη χρονική στιγμή».

google-allo-05

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459