Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

21.04.2017

Η Google ετοιμάζει Ad Blocker για τον Chrome browser

O Google Chrome browser αναμένεται να αποκτήσει ενσωματωμένο ad blocker σε όλες τις εκδόσεις του.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα Wall Street Journal, η Google θέλει να ενσωματώσει ένα Ad Blocker, ένα εργαλείο περιορισμού της προβολής διαφημίσεων στον ιδιαίτερα δημοφιλή Chrome browser. Η απόφαση αυτή φαίνεται κάπως παράξενη, καθώς η Google στηρίζεται στην προβολή διαφημίσεων στο Internet, επομένως ένας Ad Blocker στον πιο δημοφιλή browser στον κόσμο, είναι ένα βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι -όπως αναφέρει το Ars Technica- το πιο πιθανό είναι να μην μπλοκάρονται οι Google Ads από ένα τέτοιο εργαλείο.

Το σύστημα ad blocking του Chrome browser δεν θα αφορά μόνο στις desktop εκδόσεις, αλλά και την mobile εκδοχή του Chrome, ενώ το φίλτρο μπλοκαρίσματος διαφημίσεων θα αφορά σε εκείνες τις διαφημίσεις που δεν συνάδουν με τα όσα προβλέπει το Coalition for Better Ads, ένας φορέας που θέτει τα πρότυπα ώστε το διαφημιστικό περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι παραπλανητικό, ενοχλητικό και να εμποδίζει τη λειτουργία του κάθε ιστοτόπου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Google Chrome κατέχει το 52% της παγκόσμιας χρήσης browsers, σύμφωνα με τα στοιχεία της StatCounter, με τη δεύτερη θέση να ανήκει στον Apple Safari με μερίδιο αγοράς 14%.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459