Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

27.05.2016

Google: Δοκιμάζει σημαντική αλλαγή στα αποτελέσματα αναζήτησης

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι μια από τις πιο χρησιμοποιημένες σελίδες στην ιστορία και ο τεχνολογικός γίγαντας που πλέον έχει μετονομαστεί σε Alphabet, φαίνεται πως θέλει να κάνει αλλαγές. Φυσικά ο στόχος είναι πάντα να αυξηθούν τα κλικ, άρα και τα έσοδα.

Εδώ και χρόνια η Google χρησιμοποιεί το μπλε χρώμα για να προβάλλει τα αποτελέσματα αναζήτησης, όμως φαίνεται πως το βαρέθηκε και θέλει να πάει σε κάτι πιο minimal, όπως είναι το μαύρο. Κάποιοι χρήστες στους οποίους ενεργοποιήθηκε δοκιμαστικά η αλλαγή, είδαν στα αποτελέσματα αναζήτησής τους την παρακάτω εικόνα. Το μπλε αντικαταστάθηκε από το μαύρο ενώ το link από κάτω παρέμεινε πράσινο.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν αντιδρούν καθόλου θετικά στην επικείμενη αλλαγή της Google, ενώ άλλοι θεωρούν πως δεν έχει μεγάλη σημασία η επιλογή του χρώματος. Να πούμε όμως ότι το 2009 η Google είχε δοκιμάσει 41 διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, προκειμένου να δει ποιες από αυτές έτειναν να φέρνουν περισσότερα κλικ. Μπορεί αυτό να μοιάζει παράλογο, όμως από τη στιγμή που σχεδόν το 95% των εσόδων της προέρχεται από τη διαφήμιση που βασίζεται στη μηχανή αναζήτησης, είναι λογικό να την ενδιαφέρει κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα της αυξήσει τα κλικ.

Επομένως, αυτό που θέλει να δει η Google είναι αν οι χρήστες κάνουν περισσότερα κλικ στο μαύρο χρώμα σε σύγκριση με το μπλε. Προς το παρόν καμία αλλαγή δεν είναι οριστική, αλλά αν διαπιστώσει ότι το μαύρο χρώμα είναι πιο αποτελεσματικό, τότε μπορεί να δούμε αλλαγές.

πηγή: techblog

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459