Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

16.09.2016

H E.E. θέλει να αυξήσει τα δωρεάν Wi-Fi hotspots

H E.E. προσανατολίζεται προς την ενίσχυση της ασύρματης πρόσβασης στο Internet μέσω Wi-Fi Hotspots σε δημόσιους χώρους.

Η ευρωπαϊκή πολιτική επιτάσσει τη δωρεάν πρόσβαση σε όλους μέσα από δημόσια Wi-Fi hotspots, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ, στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, θα δοθεί προτεραιότητα και στην υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών προκειμένου να έρθει μέχρι και το 2020 στην ευρωπαϊκή επικράτεια το 5G, στο πεδίο της mobile διασύνδεσης.

Το σχέδιο της ενίσχυσης της ασύρματης συνδεσιμότητας σε δημόσιους χώρους στην Ευρώπη ονομάζεται Wifi4EU και εκτιμάται ότι θα εκμεταλλευτεί πάρκα, πλατείες, σταθμούς και δημόσια κτίρια, προκειμένου να έχουν οι πολίτες πρόσβαση στο Internet όπου και αν βρίσκονται. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει το κόστος της πρωτοβουλίας αυτής σε 120 εκατομμύρια ευρώ, για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Στον τομέα, του 5G, η Ευρώπη φαίνεται πως θέλει να θέσει άλλα πρότυπα ταχύτητας στην επικράτειά της, ενώ ταυτόχρονα οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν φαίνονται ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την ταχύτητα υλοποίησης του 4G. Από το 2018 και έπειτα, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημιουργίας των υποδομών για το 5G. Η Κομισιόν αναμένεται να αποφασίσει το πώς θα υλοποιηθούν περαιτέρω όλα τα σχέδιά της.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459