Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

19.05.2016

Η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να προκαλέσει αλληθωρισμό στα παιδιά

Τα παιδιά σήμερα είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την τεχνολογία και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να τους πει πως να χρησιμοποιήσουν ένα κινητό ή tablet. Κατά καιρούς οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να εκτεθούν τα παιδιά αν δεν έχουν γονική επίβλεψη.

Όμως απ΄ότι φαίνεται η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα υγείας. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε ομάδα γιατρών από το Chonnam National University Hospital στη Σεούλ, η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει συγκλίνοντα στραβισμό. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά τα μάτια του ασθενούς κινούνται προς τα μέσα και το άτομο τελικά γίνεται αλλήθωρο.

Οι γιατροί βασίζουν τα ευρήματά τους σε μια έρευνα που έκαναν και συμπεριλήφθηκαν 12 παιδιά ηλικίας 7-16 ετών και τα οποία χρησιμοποιούσαν το κινητό 4 με 8 ώρες ημερησίως. Επιπλέον, βρέθηκε ότι υπάρχει συσχετισμός με το πόσο κοντά είχαν τα παιδιά τα κινητά στα πρόσωπά τους.

Σαφώς μια έρευνα που περιλαμβάνει τόσο μικρό αριθμό, μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά να πούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε συσχετισμό της συγκεκριμένης ασθένειας με τα smartphone. H Samsung κυκλοφόρησε πρόσφατα το Samsung Safety Screen, μια εφαρμογή που αντιλαμβάνεται πότε το παιδί έχει πολύ κοντά το πρόσωπό του στην οθόνη και το προτρέπει να απομακρυνθεί. Το ότι κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο app, κάτι σημαίνει.

Το video από το app της Samsung:

πηγή: techblog

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459