Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

08.02.2020

Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας να τρέχει πιο γρήγορα

Δεν το φαντάζεστε – ο υπολογιστής σας είναι πιο αργός από ό,τι πριν. Και δεν είναι μόνο επειδή είναι γεμάτος με κακόβουλο λογισμικό και ιούς που έχετε κολλήσει από κάτι που έχετε “κατεβάσει”. Η αλήθεια είναι ότι η απλή καθημερινή χρήση μπορεί να κάνει τον υπολογιστή σας να σέρνεται με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε όμως ακολουθώντας τα παρακάτω 11 κόλπα που προτείνει η ιστοσελίδα Thrillist, να ενισχύσετε άμεσα την ταχύτητα του υπολογιστή σας.

1. Απενεργοποιήστε τα προγράμματα που ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή

Εκτός αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος για να ανοίγει κατευθείαν το Skype ή οι φωτογραφίες σας, δεν χρειάζεται να έχετε προγραμματισμένες εφαρμογές οι οποίες θα ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή σας.

2. Στα Windows εκτελέστε καθαρισμό δίσκου

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εκτελέσετε μια εκκαθάριση δίσκου, η οποία θα διαγράψει ένα σορό προσωρινών και περιττών αρχείων στις μονάδες δίσκου σας και θα αυξήσει αισθητά την ταχύτητα.

3. Απαλλαγείτε από τυχόν προεπιλεγμένες γλώσσες που δεν χρησιμοποιείτε

Σε περίπτωση που κάποια στιγμή εγκαταστήσατε κάποια ξένη γλώσσα την οποία δεν χρησιμοποιείται πλέον, αφαιρέστε την. Εάν χρειαστεί στο μέλλον μπορείτε να την προσθέσετε πάλι.

4. Καταργήστε τις μη απαραίτητες εφαρμογές του πίνακα ελέγχου

Σε Mac, διαγράψτε τυχόν widgets που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά από τον πίνακα ελέγχου. Η εκτέλεσή τους στο παρασκήνιο καθυστερούν την λειτουργία του υπολογιστή χωρίς λόγο.

5. Αγοράστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας όλες τις ταινίες και σειρές που έχετε «κατεβάσει» ή όλες τις φωτογραφίες από την εφηβεία σας μέχρι σήμερα. Αποθηκεύοντας αυτά τα αρχεία σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο θα είναι και πιο ασφαλή και δεν θα γεμίζουν τον δίσκο του υπολογιστή σας.

6. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναβαθμίσει το λογισμικό του υπολογιστή σας

Εκτός από το γεγονός ότι θα σταματήσουν να βγαίνουν αυτά τα ενοχλητικά μηνύματα που σας υπενθυμίζουν να το αναβαθμίσετε, θα βοηθήσετε και τον υπολογιστή σας να είναι πιο γρήγορος.

7. Κλείστε τα παράθυρα που δεν χρειάζεστε

Αν είστε από αυτούς που ανοίγουν διάφορα «παράθυρα» γιατί θέλουν να διαβάσουν κάτι και το κρατούν για αργότερα, να ξέρετε ότι αυτή σας η συνήθεια μπορεί να έχει επιπτώσεις στον υπολογιστή σας. Προσπαθήστε να μην έχετε πάνω από 3 παράθυρα ανοιχτά.

8. Αφαιρέστε memory- hogging προγράμματα και αχρησιμοποίητες εφαρμογές

Οποιεσδήποτε εφαρμογές βρίσκονται στον υπολογιστή σας και δεν έχετε ανοίξει εδώ και μήνες καταλαμβάνουν χώρο στο δίσκο και θα το κάνουν εξίσου καλά και στο καλάθι απορριμάτων. Επίσης είναι πιθανό να εκτελείτε ένα ή δύο μόνο προγράμματα τα οποία να είναι υπεύθυνα για την έντονη επιβράδυνση. Για να ελέγξετε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα ανοιχτά προγράμματα σας σε μια δεδομένη περίοδο σύνδεσης, σε ένα Mac μεταβείτε στην Παρακολούθηση δραστηριότητας και κάντε κλικ στην καρτέλα Μνήμη. Στα Windows, ανοίξτε το Task Manager και κάντε κλικ στην καρτέλα Processes (Διαδικασίες).

9. Στα Windows, απενεργοποιήστε τα οπτικά εφέ

Εάν μπορείτε να ζήσετε χωρίς την αίσθηση σκιών, κινούμενων εικόνων και fadeouts ενώ εργάζεστε (μπορείτε), απενεργοποιήστε τις για να βελτιώσετε την απόδοση. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη⇨ Ρυθμίσεις⇨ Πίνακας Ελέγχου⇨ Σύστημα⇨ Προσαρμογή εμφάνισης και επιδόσεων των Windows, ρυθμίστε τα οπτικά εφέ και καταργήστε την επιλογή όλων αυτών των υπερβολικών φαινομένων.

10. Κλείνετε τον υπολογιστή σας

Το να κλείνετε τον υπολογιστή σας δεν είναι το ίδιο με το να τον βάζετε σε κατάσταση αναμονής (sleep). Όταν κλείνει ο υπολογιστής και ανοίγει ξανά επιτρέπει σε πολλά προγράμματα και εργαλεία να κάνουν συντήρηση.

11. Κρατήστε τον υπολογιστή σας δροσερό

Εάν το laptop σας καίει, σημαίνει ότι δουλεύει τόσο ώστε έχει υπερθερμανθεί. Υπάρχουν ειδικές βάσεις που μπορείτε να αγοράσετε και έχουν ένα ενσωματωμένο ανεμιστηράκι ή να βάλετε μία επιφάνεια ανάμεσα στο laptop και την επιφάνεια στην οποία το ακουμπάτε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459