Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

30.06.2016

Η «αναβάθμιση» του WhatsApp που δεν πρέπει να κάνετε

Η νέα απάτη που πρέπει να προσέξουν οι χρήστες

Πολλοί χρήστες του WhatsApp ενθουσιάστηκαν όταν έλαβαν μια πρόσκληση για να συμμετάσχουν σε μια αναβάθμιση «κλειστής λέσχης των… χρυσών μελών» της εφαρμογής.

Η προσφορά ισχυρίζεται ότι η αναβάθμιση -που ονομάζεται WhatsApp Gold- θα χρησιμοποιείται από την ελίτ των χρηστών της εφαρμογής και λέει ότι έχει επεκτείνει τα χαρακτηριστικά της, συμπεριλαμβανομένων συνομιλιών μέσω βίντεο, ενώ υποστηρίζει την αποστολή ακόμη και 100 φωτογραφιών με τη μία χωρίς να χρειάζεται να στείλεις πολλά μηνύματα. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των μηνυμάτων που έχουν σταλεί, κάτι που ακούγεται επίσης δελεαστικό.

Πολλοί χρήστες, λοιπόν, έλαβαν τη συγκεκριμένη προσφορά για να εγκαταστήσουν μέσω ενός συνδέσμου μια νέα έκδοση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να την αποκτήσουν. Είναι μια κλειστή ομάδα «προνομιούχων» που δε θέλει κανείς να μπει αν καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Πρόκειται για μια δημιουργία χάκερ που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνο των χρηστών. Κατεβάζοντας την «αναβάθμιση», στο κινητό του χρήστη θα εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό το οποίο θα δώσε σε χάκερ πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Το μήνυμα που στέλνεται στους χρήστες είναι το εξής: «Γεια σου. Τελικά η μυστική χρυσή έκδοση του Whatsapp έχει διαρρεύσει. Αυτή η έκδοση χρησιμοποιείται μόνο από μεγάλες προσωπικότητες. Τώρα μπορούμε τη χρησιμοποιήσουμε επίσης κι εμείς».

Στην πραγματικότητα βέβαια πρόκειται για μια ψεύτικη έκδοση, δεν υπάρχουν διασημότητες που να τη χρησιμοποιούν και ο σύνδεσμος για το «κατέβασμα» οδηγεί μόνο σε μπελάδες εσάς και τη συσκευή σας. Η εφαρμογή είναι πολύ διαδεδομένη μετρώντας εκατομμύρια χρήστες και τώρα σπεύδει να τους ενημερώσει ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα κατεβάζοντας κακόβουλο λογισμικό.

Οι χρήστες καλούνται να διαγράψουν αμέσως οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα υπόσχεται «χρυσή αναβάθμιση» και να είναι πολύ υποψιασμένοι σε παρόμοιες υποσχέσεις.

πηγή: newsbeast

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459