Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

20.11.2017

Αλλαγή χρωματισμών στις καρτέλες του Firefox

Στην έκδοση 57 του Mozilla Firefox ήρθαν αρκετές αλλαγές στην εμφάνιση του browser. Μετά την αναβάθμισή του θα παρατηρήσετε ότι το χρώμα κάθε καρτέλας αλλά και της αντίστοιχης μπάρας να έχει αλλάξει σε σύγκριση με αυτό που είχατε συνηθίσει έως τώρα.

Ως προεπιλογή πλέον, ο Firefox χρησιμοποιεί τους χρωματισμούς των Windows 10 για να δώσει το ανάλογο χρώμα και στις ανενεργές καρτέλες του browser. Αυτό σημαίνει ότι αν αλλάξετε τον χρωματισμό στις ρυθμίσεις των Windows τότε θα αλλάξει αυτόματα και στον Firefox.

Φυσικά, αυτό ίσως είναι κάτι που δε το θέλετε. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να αλλάξετε τους χρωματισμούς του Firefox όπως θα δείτε παρακάτω.

Με τη νέα έκδοση του Firefox είναι διαθέσιμα 3 βασικά θέματα: το προεπιλεγμένο (αυτό που περιέγραψα προηγουμένως), το φωτεινό και το σκοτεινό. Ας δούμε πώς αλλάζει.

Αλλαγή χρωματισμών στις ανενεργές καρτέλες του Firefox

Σε ένα ανοικτό παράθυρο του Firefox, πατήστε στο κουμπί του μενού (με τις τρεις οριζόντιες γραμμές) και έπειτα στην επιλογή Προσαρμογή (Customize).

Στη νέα καρτέλα που θα εμφανιστεί, πατήστε στην επιλογή Θέματα (Themes) και επιλέξτε ένα από τα 3 διαθέσιμα θέματα. Το θέμα που είχατε συνηθίσει προηγουμένως είναι το Φωτεινό (Light).

Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας πατήστε στο κουμπί Τέλος (Finish).

Να σημειώσω ότι η αλλαγή ενός θέματος μπορεί να γίνει και από την κλασική σελίδα about:addons, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459