Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

26.08.2016

Πως επηρεάζεται η πνευματική υγεία όσων προσποιούνται κάποιον άλλο στο Facebook

Το πλέον εύκολο σήμερα είναι να δημιουργήσεις ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook (ή σε οποιοδήποτε social media) και να προσποιηθείς ότι είσαι κάποιος άλλος. Πέραν του κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι ηθικό, έρευνα δείχνει ότι μπορεί να κάνει κακό στην ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι Rachel Grieve και Jarrah Watkinson από το University of Tasmania στην Αυστραλία φάνηκε ότι η ψυχολογία των ατόμων αυτών επηρεάζεται αρνητικά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 146 άτομα τα οποία ολοκλήρωσαν μια αξιολόγηση με την πραγματική τους ταυτότητα και ύστερα ως το άτομο που προσποιούνταν ότι ήταν στο Facebook. Αυτό που έδειξαν τα δεδομένα ήταν ότι τα άτομα που συμπεριφέρονταν διαφορετικά στο Facebook από αυτό που ήταν στην πραγματικότητα ήταν περισσότερο καταθλιπτικά, πιο αγχώδη, πιο στρεσαρισμένα από τα άτομα των οποίων τα Facebook profiles ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Φάνηκε επίσης ότι η πρώτη ομάδα ήταν αυτή που επιζητούσε περισσότερο την προσοχή των άλλων.

Αυτό στο οποίο καταλήγουν οι ειδικοί είναι ότι ένας «άλλος» εαυτός μπορεί να είναι πιο ελκυστικός, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πραγματική ζωή.

πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459