Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

04.05.2016

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκαλύπτει πώς θα επικοινωνούμε στο μέλλον

Ο CEO του Facebook μιλάει για τις τεχνολογικές αλλαγές που θα επηρεάσουν την ανθρώπινη επικοινωνία

Παγκόσμια πρόσβαση στο διαδίκτυο. Εφαρμογές που εντοπίζουν τον καρκίνο του δέρματος. Γυαλιά που μοιάζουν κανονικά αλλά σας συνδέουν με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Μιλώντας την Τρίτη στο συνέδριο των developers της Facebook, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, παρουσίασε τη δική του οπτική γύρω απ’ το πώς θα επικοινωνεί ο κόσμος στο μέλλον.

Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η εταιρεία ελπίζει να προωθήσει την ανάπτυξη δικτύων εφαρμογών γύρω απ’ τα βασικά της προϊόντα – Video, Messenger, Search, WhatsApp, Groups και Instagram.

Είπε επίσης ότι μέχρι το δεύτερο μισό της επόμενης δεκαετίας, η Facebook θα έχει σημειώσει πρόοδο σε πεδία όπως η πρόσβαση μεγαλύτερου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού στο διαδίκτυο, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της Facebook, και η ποιότητα της εικονικής πραγματικότητας.

«Έχουμε μεταβεί από έναν κόσμο απομονωμένων κοινοτήτων σε μια παγκόσμια κοινότητα, και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι γι’ αυτό» είπε στο κοινό του.

Ο στόχος τώρα; «Να δώσουμε στον καθένα τη δυνατότητα να μοιράζεται οτιδήποτε με οποιονδήποτε».

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ζωντανή μετάδοση ενός γάμου μέσω live streaming, ή την κατασκευή εφαρμογών που απαιτούν λιγότερα δεδομένα για να τρέξουν, ή τη σύνδεση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων στο διαδίκτυο μέσω drones.

Ο Ζούκερμπεργκ επισήμανε ότι, για να εξασφαλιστούν καλύτερες δυνατότητες διαμοιρασμού, η Facebook εργάζεται προς την κατεύθυνση επέκτασης του δικού της δικτύου εργαλείων ανοιχτού κώδικα για developers για τον Messenger.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας θα γίνουν πιο φιλικά προς τον καταναλωτή. «Εν τέλει, θα έχουμε κανονικά γυαλιά που θα μπορούν να προσφέρουν πρόσβαση στην εικονική πραγματικότητα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει κι ένα πολιτικό σχόλιο που φαίνεται να είχε ως παραλήπτη τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ και την εκστρατεία του εναντίον των παράτυπων μεταναστών. «Μπορούμε να δώσουμε φωνή σε περισσότερους ανθρώπους. Αντί να χτίσουμε τείχη, μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να χτίσουν γέφυρες».

πηγή: thetoc

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459