Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

25.11.2017

Επαναφορά (reset) εφαρμογών στα Windows 10

Το Microsoft Store των Windows 10 περιέχει μία μεγάλη γκάμα, δωρεάν και μη, εφαρμογών για τον υπολογιστή και το tablet σας. Αν έχετε εγκαταστήσει τέτοιες εφαρμογές όπως πχ. το Facebook, το Instagram, το Twitter, κλπ. πολύ πιθανόν να πήγαν όλα καλά και να μην αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που μία εφαρμογή του Microsoft Store δεν ανοίγει, ή κλείνει απότομα χωρίς τη δική σας παρέμβαση (“κρασάρει”) ή σε γενικές γραμμές δε λειτουργεί έτσι όπως πρέπει. Πώς μπορείτε να λύσετε τέτοια θέματα;

Μία εύκολη και γρήγορη λύση για παρόμοια προβλήματα είναι να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα της επαναφοράς (reset) μιας εφαρμογής στα Windows 10. Ευτυχώς για όλους μας, η διαδικασία αυτή έγινε αρκετά προσιτή στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού, όπως θα δείτε παρακάτω.

Κάνοντας επαναφορά σε μία εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει από το Microsoft Store σημαίνει ότι θα διαγραφούν όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα της εφαρμογής και θα ξαναρχίσει από την αρχή. Σαν να την εγκαταστήσατε για πρώτη φορά. Αν η εφαρμογή χρησιμοποιούσε κάποιο λογαριασμό για να συνδεθείτε, όπως πχ. το Facebook, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε εκ νέου τα στοιχεία χρήστη.

Επαναφορά (reset) εφαρμογής των Windows 10 στην αρχική κατάσταση

Αρχικά, ανοίξτε τις ρυθμίσεις υπολογιστή και μεταβείτε στην κατηγορία Εφαρμογές (Apps). Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Εφαρμογές και δυνατότητες (Apps and Features).

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε απευθείας το αντίστοιχο παράθυρο μέσα από το κρυφό μενού επιλογών των Windows 10. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο της Έναρξης και έπειτα στην επιλογή Εφαρμογές και Δυνατότητες (Apps and Features).

Στο παράθυρο θα δείτε τη λίστα με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές του υπολογιστή σας. Βρείτε αυτή που έχει το πρόβλημα, κάντε ένα κλικ στο όνομά της και έπειτα πατήστε στην επιλογή Επιλογές για προχωρημένους (Advanced options).

Στη συνέχεια, για να επαναφέρετε την εφαρμογή στην αρχική της κατάσταση, πατήστε στο κουμπί Επαναφορά (Reset) όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Επιβεβαιώστε την ενέργειά σας πατώντας και πάλι στο κουμπί Επαναφορά (Reset).

Υπενθυμίζω ότι με αυτή την ενέργεια θα διαγραφούν όλα τα ήδη αποθηκευμένα δεδομένα της εφαρμογής. Θα είναι σαν να είναι η πρώτη φορά που την εγκαταστήσατε στον υπολογιστή σας.

Αυτό ήταν! Όπως θα δείτε, αφού γίνει η επαναφορά, θα εμφανιστεί το αντίστοιχο εικονίδιο που επιβεβαιώνει ότι η επαναφορά ήταν επιτυχής.

Σε αυτό το σημείο είστε έτοιμοι να ανοίξετε και πάλι την εφαρμογή που είχε το πρόβλημα για να ελέγξετε αν έχει επιλυθεί.

Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν έγινε ξεκάθαρο προηγουμένως, η δυνατότητα της επαναφοράς (reset) είναι διαθέσιμη μόνο σε εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει μέσω του Microsoft Store και όχι στα ‘κλασικά’ προγράμματα όπως ο Chrome, το Photoshop, κλπ.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459