Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

22.08.2016

Συμβουλές για να έχεις πάντα αποθηκευτικό χώρο στην Android συσκευή σου

Αν τραβάτε πολλές φωτογραφίες, παίζετε παιχνίδια και κατεβάζετε πολλές εφαρμογές ενώ οι συσκευές με μνήμη πάνω από 16GB είναι εκτός του προϋπολογισμού σας, τότε σύντομα ο αποθηκευτικός σας χώρος θα εξαντληθεί. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, σας προτείνουμε μερικές λύσεις, που ανακαλύψαμε στο secnews.gr, για να μην ξεμείνετε από αποθηκευτικό χώρο στην Android συσκευή σας.

Φωτογραφίες και βίντεο

Κατά τη λήψη προσπαθήστε να τραβάτε λιγότερες φωτογραφίες. Επανεξετάστε τις φωτογραφίες που τραβήξατε και μη διστάζετε να σβήνετε αυτές που δε θέλετε. Αν ανεβάζετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο τραβήξτε τες με χαμηλότερη ανάλυση. Θα έχετε μικρότερα μεγέθη αρχείων.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Google Photos. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών στους servers της Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τις αφαιρέσετε από τη συσκευή σας και να ελευθερώσετε μνήμη αφού θα είναι αποθηκευμένες εκεί.

Media

Η χρήση cloud-based υπηρεσιών είναι πάλι μια καλή λύση. Εγγραφείτε σε μια υπηρεσία streaming όπως τα Google Play Music, Deezer ή το Spotify. Με τη μουσική σας βιβλιοθήκη στο cloud μπορείτε να σβήσετε τα αρχεία mp3 από τη συσκευή σας.

Εφαρμογές

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας με τις εφαρμογές είναι ο εξής: αν μπορείτε να το κάνετε online, μην κατεβάζετε την εφαρμογή αλλά κάντε σελιδοδείκτη την ιστοσελίδα. Δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook και η Wikipedia έχουν αντίστοιχες web versions. Με το να κάνετε σελιδοδείκτες τις ιστοσελίδες αντί να κατεβάσετε τις εφαρμογές ελευθερώνετε εκπληκτικό ποσό του αποθηκευτικού χώρου. Επίσης αν χρησιμοποιείτε τον Chrome ψάξτε και την επιλογή «add to home screen». Αυτό σας επιτρέπει να βάλετε συντομεύσεις ιστοσελίδων στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας ακριβώς όπως αν ήταν εφαρμογές.

Αποθηκευμένα Δεδομένα

Αν ρίξετε μια ματιά στο τηλέφωνο σας θα βρείτε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Αν δε σας χρειάζονται απλά διαγράψτε τες. Το να απαλλαγείτε από εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σπάνια θα δημιουργήσει ένα σημαντικό ποσό χώρου αποθήκευσης.

Επίσης οι περισσότερες εκδόσεις του Android μπορούν να σας πουν πόση μνήμη χρησιμοποιούν οι εφαρμογές. Πολλές εφαρμογές (όπως και οι υπηρεσίες streaming) αποθηκεύουν δεδομένα στο τηλέφωνό σας για μια πιο ομαλή εμπειρία, αλλά αυτό καταναλώνει και μνήμη. Υπάρχει συνήθως ένα κουμπί «Διαγραφή Δεδομένων» στις ρυθμίσεις που σβήνει αυτά τα δεδομένα αλλά όχι και την εφαρμογή.

Πηγή: secnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459