Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

22.04.2016

Studdle: Μία ελληνική εφαρμογή που κάνει τη ζωή των φοιτητών πιο εύκολη

Το Toratora.gr συνάντησε τον ιδρυτή του Studdle, Δημήτρη Κανέλλη και μας μίλησε για το πώς έχουν υποδεχτεί οι φοιτητές την καινοτόμο πρωτοβουλία του.

Από τον Άγγελο Γεραιουδάκη

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος φοιτητής που να έχει περάσει από ελληνικό πανεπιστήμιο και να μην έχει ταλαιπωρηθεί με την γραμματεία της σχολής του. Η ανοργανωσιά, η αγένεια και τα «απρόοπτα» είναι χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πανεπιστημίου. To Studdle είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που απευθύνεται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές και έχει στόχο να τους βοηθάει να κρατάνε οργανωμένες τις πληροφορίες που χρειάζονται στην ακαδημαϊκή ζωή τους. Κυκλοφόρησε Φεβρουάριο του 2015 και μέχρι στιγμής υποστηρίζει όλα τα ΑΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επίσης, τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, την ΑΣΚΤ και την Ασπαίτε. Ωστόσο πολύ σύντομα θα ενσωματωθούν όλες οι σχολές.

«Η ιδέα προέκυψε από τις ανάγκες που είχαμε οι ίδιοι όταν ήμασταν φοιτητές. Για παράδειγμα υπήρξαν αρκετές φορές που θέλαμε να δούμε κάτι στο πρόγραμμα μαθημάτων/εξεταστικής και δε το είχαμε εύκαιρο», αναφέρει ο Δημήτρης Κανέλλης, ιδρυτής του Studdle.

Η υπόλοιπη ομάδα που βοήθησαν στην υλοποίηση της εφαρμογής είναι οι Τσιγουρής Δημήτρης, Σταματιάδης Αποστόλης, Μαυρομμάτης Γιώργος, Κορκοφίγκας Αντώνης και Κοκκόση Χρύσα. «Τα σημαντικότερα προβλήματα που εμείς αντιμετωπίσαμε ήταν πως η δομή της σελίδας κάθε τμήματος είναι διαφορετική κι έτσι δε ξέρεις που να ψάξεις για να βρεις τις πληροφορίες που θες. Επίσης, τα περισσότερα sites δεν είναι mobile friendly με αποτέλεσμα η πλοήγηση σ’αυτά από ένα κινητό να είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

original-460x226

Η ανταπόκριση των φοιτητών είναι ιδιαίτερα θετική, αφού μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τα 40.000 downloads. «Το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντήσαμε ήταν να μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό μας στις σχολές και τους υπεύθυνους ώστε να αγκαλιάσουν το εγχείρημα μας. Δυστυχώς, δε τα καταφέραμε. Αλλά καταφέραμε να να μας αγκαλιάσουν οι φοιτητές και να μας βοηθάνε να πάμε παρακάτω τόσο στην εξέλιξη της εφαρμογής όσο και στην διάδοση της».

Αναρωτιέμαι όμως σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε, πόσο εύκολο είναι για τα νέα παιδιά να υλοποιήσουν την ιδέα τους και να την προωθήσουν χωρίς κρύβεται κάποιος χορηγός από πίσω. «Είναι αρκετά δύσκολο αφού η κατάσταση δε το ενθαρρύνει ίσα ίσα το αποτρέπει. Η αστάθεια που υπάρχει στην χώρα καθώς και η κρίση καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος με ένα project που δε θα του επιφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα αντάλλαγμα. Οπότε τα περισσότερα νέα παιδιά προτιμούν να δουλέψουν κάπου αλλού ώστε να εξασφαλίσουν μια σιγουριά παρά να υλοποιήσουν τις ιδέες τους», τονίζει ο Δημήτρης Κανέλλης.

Τα επόμενα σχέδια της ομάδας είναι σίγουρα να μπορέσουν να ενσωματώσουν στην εφαρμογή όλες τις σχολές και στη συνέχεια κάποια μεταπτυχιακά προγράμματα. Επίσης, θέλουν να προσθέσουν νέες λειτουργίες όπως ο υπολογισμός μέσου όρου και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε εδώ και εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459