Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

26.04.2016

Tay: Πως το Twitter μετέτρεψε το chatbot της Microsoft σε ρατσίστρια

Η Microsoft αποφάσισε να βγει εκτός εργαστηρίου και να πειραματιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη για να δει πως αντιδρά στον πραγματικό κόσμο. Δημιούργησε ένα chatbot, την Tay η οποία έφτιαξε λογαριασμό στο Twitter και μπορούσε να συνομιλεί με τους υπόλοιπους χρήστες.

Η Tay ενσαρκώνει μια 19χρονη κοπέλα η οποία έχει τη δυνατότητα να μιλά την αργκό, γνωρίζει καλλιτέχνες όπως, Miley Cyrus, Kanye West και Taylor Swift. Οι χρήστες του Twitter μπορούσαν να συνομιλήσουν μαζί της μέσω DM ή στο @tayandyou και η Tay θα αποκτούσε περισσότερες γνώσεις από την επαφή της με τον κόσμο.

Ωστόσο χρειάστηκε λιγότερο από 24 ώρες για να καταφέρει το Twitter να μετατρέψει το chatbot σε ένα «πλάσμα» που εξυμνεί το ναζισμό και τον Χίτλερ, στρέφεται κατά του φεμινισμού και γίνεται χυδαία. Ωστόσο η Tay ξεκίνησε με κάθε καλή διάθεση λέγοντας πόσο αγαπά τον κόσμο, άρχισε να δέχεται followers και να συζητά μαζί τους.

Μια 24ωρη επαφή με το ίντερνετ ήταν αρκετή για να μάθει τα όσα έμαθε. Μέσα σε λίγες ώρες είχε κάνει 94.000 tweets, αλλά η Microsoft αποφάσισε να την στείλει για «ύπνο» με την αιτιολογία ότι έκανε πολλές συζητήσεις.

microsoft-chatbot-06-570

microsoft-chatbot-05-570

πηγή: techblog.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459