Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

26.08.2016

Τεχνητή νοημοσύνη – οικιακός βοηθός για το σπίτι από τον Elon Musk

Η ιδέα του Elon Musk πίσω από το OpenAI είναι να παρουσιάσει έναν ψηφιακό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη για το σπίτι.

Τo OpenAI, όπως δηλώνει, άλλωστε και το όνομα του, είναι μια τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται στο ανοιχτό λογισμικό και φιλοδοξεί να γίνει ο απόλυτος οικιακός βοηθός. Το OpenAI θα μπορεί να αναλάβει δουλειές του σπιτιού που κανείς δεν θέλει να αναλάβει, όπως είναι το σκούπισμα και το πλύσιμο των πιάτων.

Το OpenAI θα είναι ένα ρομπότ που θα εργάζεται στο σπίτι, θα είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό. Η ομάδα του Elon Musk δεν φαίνεται να θέλει να κατασκευάσει το ρομπότ, αλλά να δημιουργήσει το λογισμικό και το υπόβαθρο για να μπορέσει το ρομπότ να αποκτήσει την απαραίτητη νοημοσύνη και τις κατάλληλες ικανότητες προκειμένου να μπορεί να εκτελέσει όλες τις δουλειές του σπιτιού χωρίς προβλήματα.

Μέρος της τεχνολογίας πίσω από την πρωτοβουλία είναι το λεγόμενο deep learning, με τη βοήθεια του οποίου η τεχνολογία θα γίνεται όλο και πιο έξυπνη. Η ομάδα πίσω από το OpenAI θέλει η τεχνητή αυτή νοημοσύνη να μπορεί να αλληλεπιδρά φυσικά με τον άνθρωπο, κατανοώντας τη γλώσσα με την οποία απευθύνεται κανείς σε εκείνη. Το OpenAI project έχει λανσαριστεί το 2015 από τον Elon Musk και τους συνεργάτες του.

πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459