Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

30.05.2016

Το ρομπότ που το καταπίνεις και μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Βρίσκει τι έχουμε καταπιεί κατά λάθος

Όποιος έχει περάσει αρκετή ώρα παρέα με ένα παιδί θα έχει παρατηρήσει ότι μια από τις αγαπημένες τους συνήθειες είναι βάζουν πράγματα στο στόμα τους και δεν κάνουν διάκριση στο τι θα είναι αυτό.

Οι μικρές στρογγυλές μπαταρίες (αυτές που χρησιμοποιούνται κυρίως στα ρολόγια) είναι μάλιστα από τα πιο συνηθισμένα που μπορεί να καταπιεί ένα παιδί χωρίς να το καταλάβει ο γονιός και αν παραμείνει στο στομάχι για καιρό μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα. Τέτοιου είδους προβλήματα θέλουν να λύσουν οι επιστήμονες και έχουν εφεύρει ένα νέο ρομπότ που μπορεί να απομακρύνει ότι έχουμε καταπιεί κατά λάθος χωρίς την ανάγκη της επεμβατικής χειρουργικής.

Το ρομπότ δημιουργήθηκε από ερευνητές από το MIT, το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο και είναι φτιαγμένο από αποξηραμένα έντερα χοίρου. Έρχεται μέσα σε ένα χάπι, το οποίο διαλύεται στο οξύ του στομάχου. Στη συνέχεια το ρομπότ ξεδιπλώνεται σαν ακορντεόν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Sun και κινείται ολισθούμενο. Επιπλέον διαθέτει έναν μαγνήτη που του επιτρέπει να ελέγχεται από το εξωτερικό από έναν άλλο μαγνήτη. Αυτό λοιπόν, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει τη μπαταρία ή οποιοδήποτε άλλο μεταλλικό αντικείμενο έχει κολλήσει στο εσωτερικό του στομάχου. Η ερευνητική ομάδα έχει ήδη ελέγξει τη λειτουργία του ρομπότ σε ένα στομάχι από σιλικόνη που δημιούργησε, παράγοντας ακόμη και προσομοιώσεις των υγρών του στομάχου με ένα μείγμα από νερό και χυμό λεμονιού.

Η Daniela Rus, εκπρόσωπος από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του MIT ανέφερε ότι είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις μικρά ρομπότ να συνεισφέρουν τόσο πολύ στην υγειονομική περίθαλψη. Η ομάδα παρουσίασε την έρευνά της στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού στη Στοκχόλμη της Σουηδίας που διεξήχθη από 16 έως 21 Μαΐου.

Ingestible-origami-robot-1

πηγή: newsbeast

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459