Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

27.05.2016

Viv: Η νέα ψηφιακή βοηθός από τους δημιουργούς της Siri

Η Siri, η ψηφιακή βοηθός της Apple σύντομα θα αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από αυτόν που έχει από Google Now, Cortana και μάλιστα από τους ίδιους τους δημιουργούς της. Ανακοίνωσαν τη Viv, η οποία μοιάζει να είναι πολλά υποσχόμενη.

Το Viv είναι ένα νέο app που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργήθηκε από τον Dag Kittlaus, ένας από τους δημιουργούς της Siri το 2007. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν τη Δευτέρα 9 Μαΐου στη Ν. Υόρκη, όπου η ψηφιακή βοηθός φάνηκε ικανή να απαντήσει σε περίπλοκες ερωτήσεις.

Επιπλέον, μπορεί να συνδεθεί με third-party υπηρεσίες όπως Uber και Hotels.com, έτσι ώστε να πραγματοποιείτε διάφορες εργασίες μέσω φωνητικών εντολών. Ο Kittlaus έδειξε και ενσωμάτωση με το Venmo, που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν λεφτά σε φίλους, μόνο με μια πρόταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια ψηφιακή βοηθό ικανή να κάνει περισσότερα πράγματα από τη Siri ή Google Now, πρόσφατα είδαμε και τη Hound, από την SoundHound. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της, αυτό που κάνει τη Viv να ξεχωρίζει είναι η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί και η οποία ονομάζεται «dynamic program generation». Πρόκειται για software που ουσιαστικά μπορεί να γράψει τον εαυτό του σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και αυτό σημαίνει ότι η Viv μπορεί αν αναπτυχθεί και να μάθει πολύ πιο γρήγορα από άλλες ψηφιακές βοηθούς.

Η κυκλοφορία της Viv εκτιμάται ότι θα γίνει τέλη του έτους.

Δείτε το video:

πηγή: techblog

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459