Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

26.08.2016

WhatsApp: Ξεκινά να μοιράζεται δεδομένα χρηστών με το Facebook

Μετά την εξαγορά του WhatsApp από το Facebook το 2014, πολλοί χρήστες ξεκίνησαν να αναρωτιούνται για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων, μιας και οι πρακτικές του Facebook είναι γνωστές στους περισσότερους.

Ο συνιδρυτής του WhatsApp, Jan Koum μέσα από blog post τότε επιχείρησε να καθησυχάσει τους χρήστες λέγοντας ότι ο «σεβασμός της ιδιωτικότητας είναι στο DNA τους και ότι το WhatsApp έχει δημιουργηθεί με στόχο να γνωρίζει όσο το δυνατόν λιγότερα για τους χρήστες του» (το αντίθετο με το Facebook δηλαδή).

Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται πως ξεκίνησε να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς της καθώς ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να μοιράζεται με το Facebook έναν περιορισμένο αριθμό δεδομένων των χρηστών της. Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται και αριθμοί τηλεφώνων.

Το WhatsApp υποστηρίζει πως στόχος της κίνησης αυτής είναι να μπορεί να κάνει το Facebook καλύτερα friend suggestions και ότι η η χαρτογράφηση των κοινωνικών συνδέσεων των χρηστών μεταξύ των δυο υπηρεσιών, θα μπορέσει να φέρει πιο σχετικές διαφημίσεις. Επιπλέον, τα analytics data από το WhatsApp θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του spaming.

Από την άλλη, το WhatsApp αναφέρει πως θέλει να εξερευνήσει τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους. Για παράδειγμα η τράπεζα μπορεί να σε ειδοποιεί αν λαμβάνει χώρα μια ύποπτη συναλλαγή, ή θα μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από την αεροπορική σου εταιρεία σχετικά με την πτήση σου κλπ. και για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το WhatsApp αναφέρει ότι οι χρήστες θα έχουν τον έλεγχο στις επικοινωνίες αυτές και δεν θα καταλήξουν να βλέπουν banner διαφημίσεις τρίτων μέσα στο app.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, σίγουρα σε πολλούς χρήστες δεν θα αρέσει η είδηση ότι τα προσωπικά τους δεδομένα θα μοιράζονται με το Facebook.

πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459