Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

29.03.2017

Γιατί ανησυχεί με το Web, ο εφευρέτης του, Tim Burners-Lee

Ο Παγκόσμιος Ιστός έκλεισε πλέον τα 28 έτη και ο εφευρέτης του, Tim Burners-Lee, κάνει μία κριτική για την παρούσα κατάστασή του.

Μέσα από μία επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, ο Tim Burners-Lee, σημειώνει ότι υπάρχουν τρεις βασικές τάσεις που προκαλούν ανησυχία. Η πρώτη από αυτές είναι ότι στον Παγκόσμιο Ιστό δείχνει να έχει χαθεί πλέον ο έλεγχος των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, οι οποίοι τα προσφέρουν με σκοπό να απολαύσουν δωρεάν υπηρεσίες. Για τον Tim Burners-Lee έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται φαινόμενα απολυταρχισμού στον Παγκόσμιο Ιστό, τα οποία θα πρέπει να περιοριστούν όσο είναι καιρός.

Η δεύτερη ανησυχητική τάση στον Παγκόσμιο Ιστό, σύμφωνα με τον εφευρέτη του, είναι η ευκολία με την οποία γίνεται η διασπορά ψευδών ή κατασκευασμένων ειδήσεων μέσω Internet. Τόσο τα social media όσο και άλλες πηγές που προσπαθούν να αντλήσουν clicks ευθύνονται για αυτό, ενώ η διάδοση της κάθε ψεύτικης είδησης γίνεται μάστιγα μέσα από τις μηχανές αναζήτησης. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πολιτική διαφήμιση, η οποία αποτελεί την τρίτη ανησυχητική τάση για τον Tim Burners-Lee.

Πολιτικές πεποιθήσεις και κατευθυντήριες γραμμές κυκλοφορούν από διάφορες πηγές στο Διαδίκτυο με σκοπό τους τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης σε μία κατεύθυνση που να βολεύει τις πολιτικές ελίτ. Ο Tim Burners-Lee πιστεύει στην κοινή προσπάθεια φορέων όπως οι κολοσσοί του Διαδικτύου, αλλά και του Web Foundation, με σκοπό τον περιορισμό των ανησυχητικών τάσεων αυτών με γνώμονα τη δημιουργία ενός ασφαλούς, ανοιχτού και δημοκρατικού Παγκόσμιου Ιστού.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459