Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

18.04.2017

Οι εφαρµογές που πρέπει να έχετε στα Windows 10

Όταν γίνεται λόγος για τα Windows 10, αναφερόμαστε σε ένα οικοσύστημα συσκευών, δηλαδή υπολογιστές, smartphones και tablets, µε το Windows Store να αποτελεί τον κεντρικό προορισμό για όλες τις επιλογές λογισμικού που μπορεί να εγκαταστήσει ο χρήστης σε κάθε µία από αυτές. Μπορεί κατά καιρούς οι κάτοχοι συσκευών µε Android και iOS να ισχυρίζονται ότι έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες επιλογές, αλλά η ψαλίδα έχει μικρύνει πολύ και πλέον θα βρείτε αρκετές εφαρμογές στο Windows Store.

windows-store_xca7

Στις σελίδες που ακολουθούν εξετάζουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές, τις οποίες θα μπορέσετε να βρείτε όλες στο Windows Store, τις περισσότερες δωρεάν (εκτός κι αν αναφέρεται διαφορετικά).

Οργάνωση και άλλα

Το Enpass είναι ένας άριστος password manager που μπορεί να σας κάνει τη ζωή εύκολη, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και σε άλλες συσκευές εκτός από το Windows 10 μοντέλο σας. Είναι universal εφαρμογή, ενώ προσφέρει backup µέσω OneDrive για κρυπτογραφημένα δεδομένα, σε περίπτωση που θέλετε να έχετε πρόσβαση και από άλλες συσκευές, ενώ για να την αποκτήσετε θα χρειαστεί να ξοδέψετε 9,89 ευρώ. To Power Planner είναι ένα εργαλείο οργάνωσης που θα βρουν εξαιρετικά χρήσιμο μαθητές και φοιτητές, ενώ µε την εφαρμογή αυτή θα μπορέσετε να οργανώνετε το φορτωμένο πρόγραμμά σας σε Xbox One, PC, smartphones, Windows Holographic και το Surface Hub.

power-planner_xjgj

To Money Tracker Pro θα σας ζητήσει να βάλετε το χέρι στην τσέπη και να πληρώσετε 9,89 ευρώ για να το αποκτήσετε, αλλά σκοπός του είναι να οργανώσει την τσέπη σας. Πρόκειται για ένα άριστο πρόγραμμα οργάνωσης των οικονομικών σας, µε δυνατότητα παρακολούθησης όσων συµβαίνουν σε όλους τους λογαριασμούς σας και τακτική μελέτη όλων των εξόδων και των εσόδων σας. Θα τη βρουν ιδιαίτερα χρήσιμη όσοι σχεδιάζουν να κάνουν µία αγορά ή θέλουν να ελέγξουν αποτελεσματικά τα οικονομικά τους.

money-tracker-pro-pc-01_8zcy

Όσοι θέλουν να κρατούν σημειώσεις από όσα τους απασχολούν καθημερινά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Action Note, το οποίο έχει απλό interface αλλά μεγάλες δυνατότητες, καθώς οι σημειώσεις σας μπορούν να εμφανίζονται στο Action Center και από εκεί μπορείτε να τις διαχειρίζεστε. Με τη χρήση χρωμάτων, μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τις σημειώσεις σας για ακόμα καλύτερη οργάνωση.

action-note_2hwq

To Modern Translator είναι µία εφαρμογή που θα σας ζητήσει το ποσό των 4,99 ευρώ για να την αποκτήσετε και η δουλειά της είναι να σας βοηθήσει να κατανοήσετε φράσεις και λέξεις σε 150 διαφορετικές γλώσσες του κόσμου, ενώ μπορεί να κάνει και μετάφραση σε 20 διαφορετικές γλώσσες µε τη χρήση της κάμερας της συσκευής σας.

Κοινωνική και online ζωή

Ένα μεγάλο μέρος της ζωής µας αναλώνεται online, που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε και τις αντίστοιχες εφαρμογές. Εδώ δεν θα γίνει αναφορά στις εφαρμογές για το Facebook και το Twitter, αλλά διάφορες άλλες εναλλακτικές. Ξεκινούμε από το Grover Pro, το οποίο αποτελεί µία εφαρμογή για να δημιουργείτε podcasts για smartphones, υπολογιστές και το Xbox, και κοστίζει 2,99 ευρώ. Αποτελεί ένα εργαλείο µε εύκολο interface και μπορεί να χαρακτηριστεί ως µία λύση “όλα σε ένα”.

grover_8w19

To Readit είναι µία εφαρμογή για το ομώνυμο κοινωνικό δίκτυο, µε τη διαφορά ότι εδώ έχουμε να κάνουμε µε ένα μινιμαλιστικό interface. Το καλό της εφαρμογής αυτής είναι ότι σχεδόν εξαφανίζεται στο παρασκήνιο και αφήνει τα σημαντικά στοιχεία να εμφανίζονται στο προσκήνιο.

Για τους fans της μουσικής , η επιλογή του Audiocloud αποτελεί μονόδρομο, αφού οι χρήστες συσκευών µε λειτουργικό σύστημα Windows 10 που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Soundcloud, καλό θα είναι να το εγκαταστήσουν. Κατά την ταπεινή µας άποψη είναι πιο καλή επιλογή από το Groove app της Microsoft.

Ώρα για γυμναστική

Το Fitbit µάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί µία από τις πιο γνωστές εφαρμογές για να διατηρείστε σε φόρμα. Τα Windows 10 το υποστηρίζουν πλήρως, σε µία universal εφαρμογή, ενώ οι δημιουργοί του σημειώνουν ότι σύντομα η εφαρμογή θα αποκτήσει και επιπρόσθετα χαρακτηριστικά. Πάντως, οι διαθέσιμες επιλογές για fitness apps στο οικοσύστημα των Windows είναι περιορισμένες, επομένως το Fitbit είναι µία σταθερή επιλογή για τη μνήμη των συσκευών σας.

fitbit-4_vhy2

Μπορείτε να προγραμματίζετε την προπόνησή σας, να θέτετε όρια κιλών, θερμίδων που θέλει να χάσετε σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, καθώς και να βλέπετε ανασκοπήσεις της συνολικής σας δραστηριότητας σε τακτική βάση.

Εργαλεία

 • Action Note
 • Audiocloud
 • Modern Translator
 • Money Tracker Pro
 • Power Planner
 • Enpass
 • Readit
 • Grover Pro
 • Fitbit

Δυνατότητες

 • Οργάνωση χρόνου
 • Task Management
 • Διαχείριση οικονοµικών
 • Μετάφραση
 • Social networking

Δυσκολία

 • 2/10

Χρόνος

 • 00:15:00

Προεκτάσεις

Απαιτήσεις

 • Windows 10
 • Λογαριασµός Microsoft
 • Σύνδεση στο Internet

ΝΑΙ

 • Εάν έχετε µία Windows 10 συσκευή και θέλετε να δοκιμάσετε νέες και χρήσιμες εφαρμογές.

ΟΧΙ

 • Εάν έχετε ήδη στη συσκευή σας όλες τις εφαρμογές που χρειάζεστε και δεν θέλετε να πειραματιστείτε.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459