Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

13.11.2017

Αλλαγή χωρητικότητας του κάδου ανακύκλωσης

Ο Κάδος Ανακύκλωσης (Recycle Bin) των Windows δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, φαντάζομαι ότι όλοι τον γνωρίζουν. Αυτό που προσφέρει είναι μία δικλείδα ασφαλείας όταν διαγράφετε αρχεία και φακέλους στον υπολογιστή σας. Έτσι, αν έχει διαγράψει κάποιο αρχείο κατά λάθος μπορείτε να το επαναφέρετε άμεσα σαν να μη συνέβη ποτέ.

Κάθε σκληρός δίσκος του υπολογιστή διαθέτει το δικό του κάδο ανακύκλωσης μαζί με τις ρυθμίσεις του. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αφαιρούμενοι δίσκοι όπως ένα USB flash drive ή μία κάρτα SD δε διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα. Όταν διαγράφετε ένα αρχείο από έναν αφαιρούμενο δίσκο τότε διαγράφετε αμέσως παρακάμπτοντας τον κάδο ανακύκλωσης.

Ως προεπιλογή, στα Windows 10 η μέγιστη χωρητικότητα των διαγραμμένων αρχείων του κάδου ανακύκλωσης είναι το 5% του διαθέσιμου χώρου του κάθε δίσκου. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ξεπεραστεί αυτό το ποσοστό τότε ο κάδος ανακύκλωσης θα αρχίσει να διαγράφει τα παλαιότερα αρχεία που υπάρχουν ήδη εκεί για να “κάνει χώρο” για τα πιο πρόσφατα διαγραμμένα αρχεία.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε πώς να αυξήσετε αυτό το 5% της μέγιστης χωρητικότητας του κάδου ανακύκλωσης έτσι ώστε ακόμη περισσότερα διαγραμμένα αρχεία να είναι διαθέσιμα για επαναφορά στον υπολογιστή σας.

Πώς να αλλάξετε τη μέγιστη χωρητικότητα του κάδου ανακύκλωσης

Αρχικά, πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης (Recycle Bin) στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10 και έπειτα στην επιλογή Ιδιότητες (Properties).

windows-10-recycle-bin-storage-size-02

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε το δίσκο που θέλετε να αλλάξετε τη χωρητικότητα του κάδου και πληκτρολογήστε την μέγιστη χωρητικότητα στο πεδίο Προσαρμογή μεγέθους (Custom size), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

windows-10-recycle-bin-storage-size-03

Η τιμή θα πρέπει να είναι σε MB (megabyte). Για να κάνετε τον υπολογισμό σε GB να σας υπενθυμίσω ότι 1 GB = 1024 MB.

Αν έχετε περισσότερους από ένα δίσκους ή τόμους, μπορείτε να ορίσετε τη χωρητικότητα για τον κάθε ένα ξεχωριστά αφού πρώτα τον επιλέξετε. Για να εφαρμοστούν οι αλλαγές σας πατήστε στο κουμπί Εφαρμογή (Apply) και έπειτα στο κουμπί ΟΚ για να κλείσετε το παράθυρο.

Αυτό ήταν! Τόσο απλά μπορείτε να αλλάξετε τη χωρητικότητα του κάδου ανακύκλωσης στα Windows 10.

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459