Στοιχεία επικοινωνίας

Δ: Γαριβάλδη 15, 2ος όροφος

Π: Τρίκαλα 42131

Τ: 24310 35459

Ε: info@itmellon.gr

12.05.2016

30χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία μιλώντας στο κινητό ενώ φόρτιζε

Η Suhana Mohamad, μια 30χρονη από τη Μαλαισία έχασε τη ζωή από ηλεκτροπληξία, την ώρα που μιλούσε στο κινητό της ενώ αυτό ήταν συνδεδεμένο με τον φορτιστή και το ρεύμα. Η γυναίκα από την Kuala Lumpur μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το Mashable και τα τοπικά μέσα, δεν αναφέρουν τι smartphone χρησιμοποιούσε, αλλά υπάρχουν υποθέσεις ότι δεν είχε πιστοποιημένο ή επίσημο φορτιστή από τον κατασκευαστή και ότι αυτό ευθύνεται για το δυστύχημα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για smartphones τα οποία προκαλούν ατυχήματα, με το πιο συχνό φαινόμενο να είναι η έκρηξη στις μπαταρίες οι οποίες μάλιστα έχουν προκαλέσει και τραυματισμούς. Κατά καιρούς έχουν βγει στη δημοσιότητα και περιστατικά, για φορτιστές που προκαλούν ηλεκτροπληξία στους χρήστες.

Το 2013 ένας άνδρας από το Πεκίνο είχε πέσει σε κώμα αφού έπαθε ηλεκτροπληξία φορτίζοντας το iPhone 4 με μη επίσημο φορτιστή. Μια ακόμη γυναίκα από την Κίνα είχε χάσει τη ζωή της όταν σήκωσε το iPhone 5, ενώ φόρτιζε. Η Apple τότε είχε πει ότι θα διερευνήσει το γεγονός και λίγο αργότερα ξεκίνησε να προσφέρει με έκπτωση τον επίσημο φορτιστή της σε όσους ήθελαν να ανταλλάξουν τους third party φορτιστές τους.

Οι κατασκευαστές επιμένουν να προειδοποιούν τους χρήστες τους να χρησιμοποιούν τα επίσημα ή έστω τα εξουσιοδοτημένα αξεσουάρ και όχι αυτά που είναι αμφιβόλου ποιότητας και μπορούν να θέσουν την ασφάλειά τους σε κίνδυνο. Γι αυτό προσοχή τι χρησιμοποιείτε.

πηγή: techblog

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Για Φοιτητές & Μαθητές -
Μαθήματα Προγραμματισμού σε Φοιτητές και Μαθητές
Καλέστε τώρα στο 24310 35459